Snel scheiden 

Heeft u gezamenlijk besloten om te scheiden en bent u het overal over eens? Advocatenkantoor Brabantse Meesters verzorgt deskundig en snel uw scheiding. Tegenwoordig gaat alles snel. Dus waarom ook niet snel scheiden? Momenteel is dat de trend in Nederland om snel en makkelijk van elkaar te scheiden. In de media is er al veel aandacht aan besteed. Ons kantoor is een van de weinige kantoren dat snel scheiden mogelijk maakt, maar wel met de kwaliteit, begeleiding en service van een reguliere scheidingsprocedure. Zo kunnen we veel dingen via e-mail regelen, maar ook een intensief scheidingsweekend behoort tot de mogelijkheden.  Wij maken met u een op maat gemaakt traject voor een betaalbare prijs.

Randvoorwaarden snel scheiden

Nationaliteit

U dient beiden de Nederlandse nationaliteit te hebben, of al 12 maanden aantoonbaar in Nederland te hebben gewoond of indien slechts een van beiden de Nederlandse Nationaliteit heeft moet u minimaal zes maanden aantoonbaar in Nederland heb gewoond.

Woonplaats

Het maakt niet uit waar u woont, de rechtbank Oost-Brabant is altijd bevoegd om uw echtscheidingsverzoek in behandeling te nemen.  Kort gezegd, indien er tussen beiden echtgenoten geen enkel meningsverschil bestaat over de wijze waarop alles omtrent de echtscheiding geregeld moet worden en de gevolgen van de echtscheiding voor beiden partijen helder zijn, is snel scheiden wellicht een snelle en doeltreffende manier om uw echtscheiding te regelen. Beide partijen moeten eerlijke en duidelijke informatie verschaffen, zodat de belangen in kaart kunnen worden gebracht, alleen dan zal een online echtscheiding een succes zijn. Bovendien moeten beide partijen gedurende de hele procedure medewerking verlenen anders vertraagt de procedure of slaagt het snel scheiden niet. Op het moment dat een van onze meesters het gevoel heeft, dat een van de twee niet mee werkt, zal dit altijd bespreekbaar worden gemaakt. Dit geldt eveneens indien een van onze meesters het gevoel heeft dat zij om wat voor reden dan ook niet verder kan met de gezamenlijke scheiding.  Wij behouden het recht voor om te allen tijde te stoppen. In dat geval zullen wij u adviseren ieder een eigen advocaat in te schakelen. Wij kunnen dan niet meer voor een van beide partijen optreden.

Woonplaats in het buitenland?

Geen probleem. Ook dan kunt u snel scheiden. Wij hebben veel ervaring met internationale echtscheidingen. Hiervoor gelden wel andere vereisten. Kijkt u onder het kopje scheiden vanuit het buitenland voor meer informatie.

Alhoewel een persoonlijke afspraak altijd de voorkeur geniet, is het bij ons mogelijk om (online) snel te scheiden tegen een vaste prijs. U kunt bij ons al scheiden vanaf EUR 287,– per persoon als u in aanmerking komt voor door de overheid gefinancierde bijstand. Voor meer informatie zie www.org.rvr.

Voordelen van snel en online scheiden:

  • Gratis intakegesprek op kantoor in verband met legitimatieplicht;
  • Vast tarief voor een scherpe prijs vanaf EUR 287,00 per persoon (incl. btw en ex griffierecht) ingeval van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand;
  • Komt u via het juridisch loket? Dan krijgt u € 53,00 korting;
  • Met uitzondering van de benodigde uittreksels kent onze procedure geen extra kosten;
  • Snelle procedure (4 tot 8 weken);
  • (Online) begeleiding door een van onze meesters;
  • Heldere en duidelijke afspraken in een uitgebreid convenant;
  • Standaard ouderschapsplan;
  • Alimentatieberekening kinder- en partneralimentatie;

Let op: deze prijzen gelden niet ingeval van huwelijkse voorwaarden, indien u een ondernemer bent of in geval van een bemiddeling met gesprekken. Neem in dat geval contact met ons op voor een op maat gesneden offerte.