CONTACTGEGEVENS

R. Gerritsen
Tel: 040-7600700
rianne@brabantsemeesters.nl

   

EXPERTISES

Arbeidsrecht
Familierecht
Jeugdrecht
Mediation

OPLEIDING

Universiteit van Tilburg Nederlands Recht

Beroepsopleiding Advocaten (BA)

N
aast kennis en ervaring speelt ook betrokkenheid een rol bij iedere zaak. Niet alleen de juridische inhoud is van belang maar ook emotionele aspecten zijn belangrijk om zo goed mogelijk de belangen van cliënten te kunnen behartigen

Studie en arbeidsachtergrond

Na mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Tilburg ben ik bij een middelgroot kantoor als juridisch medewerker aan de slag gegaan. Al snel werd ik beëdigd als advocaat. Daar behandelde ik vooral zaken op het gebied van Ondernemings- en Arbeidsrecht. Mijn opleiding heb ik afgerond bij een klein kantoor, waarbij ik mij voornamelijk op het personen- en familierecht heb gericht.

Rianne Gerritsen

Als advocaat en mediator bekijk ik samen met mijn cliënt wat zijn of haar doel is en hoe dit het beste kan worden bereikt. Soms is dit door middel van het voeren van een gerechtelijke procedure. Maar meestal gaat mijn voorkeur er naar uit om het probleem op een andere manier op te lossen en probeer ik in overleg tot een regeling te komen. Daarbij vind ik het belangrijk dat u als cliënt van te voren weet wat u kunt verwachten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 Persoonlijkheid

Als persoon en als advocaat ben ik iemand die met enthousiasme uitdagingen aan gaat, waarbij ik hoge eisen aan mijzelf stel. Verder ben ik een harde werker, leer graag nieuwe dingen en kan heel slecht tegen onrechtvaardigheid. Dat is ook een van de reden waarom ik advocaat ben geworden.

Cliënten waarderen mijn behulpzaamheid, deskundigheid, inlevingsvermogen en vooral empathisch vermogen om mee te denken in het belang van de cliënt. Om verschillen van inzicht te overbruggen, kies ik als eerste voor de weg van mediation in combinatie met kennis van wet- en regelgeving. Ik merk dat ik door het logisch redeneren en het aanbrengen van structuur, cliënten daarbij telkens goed kan adviseren en bijstaan. Om me verder te verdiepen in de achtergronden van menselijke relaties en gedrag heb ik een opleiding toegepaste psychologie gevolgd.

Hobby’s

Naast mijn werkzaamheden als advocaat doe ik vrijwilligerswerk. Verder houd ik van stijldansen en duiken tijdens verre reizen. Ik sport regelmatig en doe graag leuke dingen met vriendinnen.

NEEM CONTACT MET MIJ OP